Julefrokost

Julefrokosten første og andre juledag er for mange av oss julens høydepunkt. Huset er stille mens vi finner fram rester fra julemiddagen og supplerer med ferske bakevarer og fristende pålegg i alle varianter. Salt og søtt i en salig forening på et vakkert, julepyntet bord.Ta deg god tid

Julefrokostbordet skal bugne og vi skal sitte til bords lenge, lenge. Vi har all verdens tid og koser oss med mat, drikke og den gode samtalen rundt bordet, sammen med familie og venner. Den hektiske førjulstiden er over, gavene er for lengst pakket opp, vi kan senke skuldrene og bare nyte. I tillegg til rester fra julemiddagen kan en julefrokost bestå av ulike småretter. Syltet, saltet, sitrus, nellik og kanel skaper garantert julestemning hos smaksløkene.

Mye av maten kan lages en god stund i forveien, så det er ingen grunn til å stå opp grytidlig. Husk også at jo flere retter du lager, desto mindre trenger du av hver rett.

Blir du allikevel litt stresset med tanke på at det er din tur til å servere julefrokost i år? Ingen grunn til det, sett på litt deilig julemusikk og la gjerne barna få hjelpe til på kjøkkenet. Finn fram det du allerede har i huset av julemat og bruk det som utgangspunkt. Det går selvsagt også an å be gjestene ta med seg et bidrag til julefrokosten i form av et pålegg eller en rett.